Belysning – arbetsplatsens viktigaste accessoar

Punktbelysning, svagt skimmer eller mjukt dagsljus som lyser upp mörka vinterkvällar. Belysning är mer än en funktion. Det är rummets själ, och påverkar allt från humör till arbetsförmåga. Därför utgår vi alltid ifrån dig när vi skapar våra lampor. 

Stilren design möter teknisk innovation

Det handlar om dig. Dina behov, dina ögon. Detaljerna gör helheten – kanske särskilt när det gäller belysning. Med det i åtanke har vi tagit fram belysning som passar alla situationer och arbetsplatser – vem du än är och vad du än jobbar med. Med rätt design blir arbetsdagen ljusare.

Välj mellan Lykke, Niila och Conceptum – alla med stilren, funktionell design. Vår ambition är enkel: genom att kombinera estetik, teknik och innovation erbjuder vi rätt ljus vid rätt tillfälle – för alla arbetsplatser.  

Lykke – en hel meter ljus

Lykke föddes ur idén att skapa en vacker och innovativ belysning för moderna arbetsplatser. En skrivbordslampa som fyller samma funktion som takarmaturer och traditionella bordsarmaturer, men på ett nytänkande sätt. Som sprider ljuset jämnt över hela arbetsytan, frigör bordsyta och är dessutom lätt att justera. Vi ville revolutionera arbetsplatsbelysningen – Lykke blev resultatet.

Bakom det stilrena formspråket och den avskalade designen finns en kraftfull belysningslösning som med intuitiva kontroller ger dig allt från varm stämningsbelysning till laboratoriets klara ljusbild. Lykke är integrerad i din arbetsplats och ger dig alltid precis det ljus du själv önskar. Armaturen har även en touchpanel som låter dig justera ljustemperatur och ljusstyrka efter behov och tillfälle samt en ledarm så lampan kan vinklas till önskad höjd. Med hjälp av en PIR-sensor stänger lampan också av sig när arbetsytan har stått tom i 15 minuter.

Lykke finns i två modeller, en för bordsskärm och en för fäste direkt i skrivbordsskivan. Båda modellerna monteras enkelt med ett klämfäste som är lätt att flytta på och som inte gör någon åverkan på underlaget. Välj mellan färgerna vitt och svart.

Niila – för den perfekta vinkeln

Ljus på dina villkor – var du än jobbar. Niila är en innovativ, funktionell och stilren lampa som anpassar sig efter dig och din vardag. Glöm statiska lösningar – med Niila kan du justera armen från 0 till 130 grader för att få precis rätt vinkel för stunden. Niila fälls enkelt ihop och tar minimalt med utrymme – perfekt för dig som ofta byter arbetsyta. Säg hej till en perfekt ljusbild, oavsett om du jobbar hemifrån eller sitter på kontoret.

Niila är utformad för att göra belysning enkelt. Med fem ljusstyrkor att välja mellan och ett tidlöst, elegant formspråk får du mycket design för pengarna. Du kan dessutom enkelt ladda din mobil i det USB-uttaget som också finns i lampan. Och skulle du glömma att släcka slås Niila automatiskt av efter fyra timmars bruk med hjälp av en Eco-timer. Ekonomiskt och energisparande har aldrig varit enklare. Niila finns i färgerna matt svart eller vit.

Conceptum Lampa – skräddarsydd belysning för ditt skrivbord

Anpassa belysningen efter dina behov. Vår populära Conceptum Toolbar-serie gör det lätt att skräddarsy din skrivbordslösning. Conceptum Lampa fäster du enkelt i Toolbar-skenan – en modulär lösning för varje skrivbord. Lampan erbjuder en maximal arbetsplatsbelysning för fullt fokus och komfort. Tack vare lampans långa, eleganta hals kan du placera den var du vill – funktion och ergonomi i en sober förening.

En intuitiv ljusdimmer låter dig också anpassa ljusstyrkan allteftersom dagen går. Conceptum lampa slår automatiskt av efter fyra timmars användning – bra för både plånbok och miljö. Välj mellan svart, vit och grå, och skapa en arbetsplats lika bekväm för ögat som ergonomin.

Belysningsguide

Belysning ska vara lätt. Passa in. Följa dig under arbetsdagens vakna timmar, gå från punktbelysning till full ljusstyrka – i ren design och väl uttänkt funktion. Därför passar våra lampor alla behov.

För att veta vad man bör tänka på när man väljer arbetsplatsbelysning har vi tagit fram en belysningsguide med begreppsförklaringar och tips.