DETALJER ÄR ALLT.

Kondator är det svenska designvarumärket som erbjuder stilrena och innovativa tillbehör till arbetsplatsen.


OM KONDATOR

Vi vet att det är de små detaljerna på arbetsplatsen som gör hela skillnaden. På den plats där vi faktiskt tillbringar den största delen av vår vakna tid. Därför är det viktigt med tillbehör som får allt att fungera - samtidigt som det är en vacker del av inredningen. Passionen för detaljer är också anledningen till att vi har lyckats växa från det enmansföretag som grundades 1983 till att idag vara en ambassadör för svensk formgivning med kunder över hela världen.

För oss på Kondator är produktutvecklingen och formgivningen en central del i vår verksamhet och vi drivs av att hitta enkla, vackra lösningar på komplexa utmaningar. Ofta i spännande samarbeten med svenska designers. Och om det är något vi har lärt oss under våra nästan fyra decennier, så är det att arbetsplatser alltid förändras. Det är genom att vara lyhörda för både nuvarande och framtida behov som vi lyckas ligga i framkant. Idag kan din arbetsplats vara på ett kontor, på ett co-working space, i en hotellounge, hemma - eller kanske en kombination av allt. Oavsett var, är det lika viktigt att även de små detaljerna både fungerar och är snygga.

Våra produkter finns bland annat inom inredning, el, belysning och ergonomi för alla typer av arbetsliv. Allting vi gör är enligt svensk designtradition, där funktion och innovation möter stilren formgivning.

HÅLLBARHET.

Gemensamma kraftansträngningar behövs för att minimera klimatförändringarna. På Kondator ser vi ständigt över vad vi kan göra för att minska vårt avtryck och tänka långsiktigt. Det kan handla om allt från att ha återvunna material i våra produkter till att klimatkompensera utsläppen för våra transporter och köpa förnybar el. Hållbarhet för oss är också att erbjuda smarta kvalitetsprodukter med tidlös design som håller längre.

Klicka här för att läsa och ta del av våra certifikat och miljö- och kvalitetspolicys.

KONDATORS HISTORIA.

Vår historia började med insikten om att våra kontor ofta saknade smarta och tekniska tillbehör som får allt att fungera. Året var 1983 när vår grundare Jan Westerlund startade Kondator hemma i sitt kök i Tyresö, strax söder om Stockholm. Redan från början har ambitionen varit att erbjuda funktionella och innovativa tillbehör till arbetsplatsen och kontoret. Att leda utvecklingen snarare än att följa den. Och fyrtio år senare har den ambitionen gjort att Kondator har gått från att vara en tanke vid ett köksbord, till att idag vara ett internationellt designföretag inom tillbehör för arbetsplatser.

Kondator de första fyrtio åren – Ett innovativt entreprenörsföretag

Från starten tog det inte lång tid innan det blev för trångt hemma hos Jan och Kondator flyttade in i nybyggda lokaler som fylldes med nya medarbetare. Det fanns ett starkt behov av att modernisera våra kontor och efterfrågan ökade på olika tillbehör till arbetsplatsen. Insikten om vikten av bra arbetsmiljö växte också, vilket gjorde att Kondator även utökade sitt sortiment med de senaste inom ergonomi. 

År 2004 tog vi de första stegen ut på den internationella marknaden. Intresset från hela Europa ökade fort och Norden, Tyskland och Benelux blev huvudmarknader. Flaggsskeppsprodukter som Liftsystem, Conceptum och Powerdot lanserades och blev snabbt storsäljande favoriter.

SVENSK DESIGN & INNOVATION

Kondator idag

Kondator har precis som många andra framgångsrika svenska varumärken sitt ursprung i generationer av svenskt entreprenörskap och teknisk uppfinningsrikedom. Det kombinerar vi med en lång tradition av stilren svensk formgivning och design. En kombination som gör våra produkter unika på den internationella marknaden.

Sedan 2016 bärs Kondators arv inom innovation och design vidare av teknikkoncernen Lagercrantz som tog över ägandeskapet med ambitionen att fortsätta expandera på den internationella marknaden. Vårt svenska arv ligger till grund för allt vi gör idag och formar våra tankar inför framtiden.psk

Ett kvitto på att vårprodukter uppskattas fick vi också när vår unika sladdlösning Iris Powerhub belönades med det prestigefyllda designpriset The Red Dot Award: Product Design 2021. attas fick vi också när v

Kondator i framtiden – Svensk innovation och design för framtidens arbetsplatser

Hur jobbar vi om fem år? Vi vet att det är svårt att förutspå. Dagens arbetsplatser ser annorlunda ut än vad de gjorde bara för tio år sedan och utveckling kommer sannolikt gå ännu fortare framöver. Det gör att vi ser stora möjligheter för hur nya tillbehör kan förbättra och underlätta på våra arbetsplatser, oavsett om det är på kontoret, i ett co-working space, en hotellounge eller hemma.

Därför är visionen för framtiden att fortsätta låta vår innovationsdrivna kultur möta framtidens behov – på en global nivå. Eftersom vi anser att hela världens arbetsplatser förtjänar både innovativa och snygga detaljer som får allt att fungera.