Pressmeddelande 12 april 2021.

 

Iris Powerhub vinner Red Dot Award för Product Design

Kondator har vunnit en Red Dot Award i kategorin Product Design 2021. Den internationella juryn ger en Red Dot till Iris Powerhub, en eftertraktad kvalitetsstämpel som endast ges till produkter med en enastående design.

Byt sladdkaos mot svensk design.
Iris Powerhub togs fram ur det ökande behovet att jaga el för att ladda mobil, dator, surfplatta eller någon annan elektrisk pryl. Iris är lösningen på de allt högre krav som den portabla tekniken ställer på tillgång till lättillgänglig och flyttbar laddning. Med sin stilrena design, mjuka form och avskalade uttryck är Iris lika mycket en snygg möbel i rummet som en laddningsstation och passar lika bra på arbetsplatsen, i co-working miljöer samt i hemmet.
Plast och kantiga former har ersatts av en rund design iklädd grå- eller sandfärgad filtmatta.
Design by Tengbom.

Mer info om Iris Powerhub hittar du här.

Red Dot CEO Professor Dr. Peter Zec om årets pristagare
”Vinnarna av Red Dot Award i Product Design 2021 var särskilt imponerande i år. Fantastisk design, både när det kommer till estetik och funktion. Det är inte lätt att lyckas med så stark konkurrens och vår jury hade verkligen ett svårt val. Med det sagt vill jag ge mina hjärtliga gratulationer till alla pristagare i årets Product Design” – Professor Dr. Peter Zec, grundare och CEO av Red Dot.

En eftertraktad kvalitetsstämpel för design
Kategorin Product Design har utgetts av Red Dot Design Award sedan 1955 och lyfter de bästa produkterna varje år. De ca 50 jurymedlemmarna var i årets tävling återigen trogna sitt motto: ”In search of good design and innovation”. Den internationella juryn består av experter och specialister som besitter kunskap från flera områden. Processen att utse vinnarna i tävlingen sträcker sig över flera dagar och det juryn tittar på är till exempel produkternas kvalitet, ergonomi och hållbarhet.  

Iris Powerhub i utställningar, online och i årsboken.
Iris Powerhub kan ses i onlineutställningen på Red Dots hemsida från och med 21 juni 2021. Då börjar också Red Dot Design Week där alla årets vinnare, inkluderat Kondator, presenteras och hyllas online.
Med start den 22 juni 2021 kommer Iris Powerhub att inkluderas i utställningen ”Design on Stage” på Red Dot Design Museum i Essen där alla vinnande produkter visas upp. Där får museibesökare uppleva och titta på kvalitativ design i en miljö som inkluderar både modern design och historisk industriell arkitektur.
Red Dot Design Yearbook för 2021/2022 ges ut i augusti. Publikationen ger en omfattande översikt av trender och nyheter i produktdesign.


Om Kondator:
Kondator är det svenska designmärket som erbjuder stilrena och innovativa tillbehör till arbetsplatsen. Vi vet att det är de små detaljerna på arbetsplatsen som gör hela skillnaden. På den plats där vi faktiskt tillbringar den största delen av vår vakna tid. Därför är det viktigt med tillbehör som får allt att fungera - samtidigt som det är en vacker del av inredningen. Passionen för detaljer är också anledningen till att vi har lyckats växa från det enmansföretag som grundades 1983 till att idag vara en ambassadör för svensk formgivning med kunder över hela världen.
Våra produkter finns bland annat inom inredning, el, belysning och ergonomi för alla typer av arbetsliv. Allting vi gör är enligt svensk designtradition, där funktion och innovation möter stilren formgivning.
Mer information om oss hittar du här: www.kondator.se.

Om Red Dot Design Award:
För att lyfta mångfalden inom design har Red Dot Design Award delats in i 3 kategorier; Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design och Red Dot Award: Design Concept. Med över 18 000 tävlingsbidrag är Red Dot en av världens största designtävlingar och 1955 var första året som juryn för första gången utsåg och gav pris till de bästa designerna. På 1990 talet utvecklade Red Dots CEO, Professor Dr. Peter Zec både namnet och varumärket för utmärkelsen och sedan dess har Red Dot varit ansedd som en eftertraktad kvalitetsstämpel för enastående design.
Vinnarna av priset presenteras i Red Dots yearbook, museum samt online. Mer information finns på www.red-dot.de.

Presskontakt på Kondator:
Anna Wallström
Marknadschef
Tel +46 70 669 04 03
anna.wallstrom@kondator.se
www.kondator.se

Presskontakt på Red Dot:

Julia Hesse
Senior Manager PR & Communications
Red Dot GmbH & Co. KG
Martin-Kremmer-Straße 14-16
45327 Essen
Tyskland
Tel +49 201 838885–58
j.hesse@red-dot.de

www.red-dot.org/press